tisdag 27 november 2012

Kursplan SFI på olika språk

Skolverket har översatt kursplanen för SFI på olika språk. Klicka på länken nedan så ser du om den finns översatt till ditt språk. Alla språk finns inte ännu men de som har ett streck under är klara. Ett streck under ordet betyder att det är en länk, alltså du kan klicka på ordet och då kommer du till en ny sida. Fråga mig om du inte förstår vad jag menar.

SFI kursplaner på olika språk

3 kommentarer:

 1. "Completion of courses B,C and D is followed by a final compulsory national test." Jag vill veta hur många gånger eleverna göra nationellt test på SFI per år?

  SvaraRadera
 2. På St. Olofsskolan kan elever skriva Nationella test fyra gånger per år, t.ex. i september, december, mars och maj. Det händer att elever kan skriva vid andra tillfällen t.ex. om man har ett speciellt datum för sfibonus och läraren bedömer att eleven är klar med kursen då.

  Eller menade du hur många elever som skriver test varje år? Det vet jag inte men jag kan kolla om du vill:)

  SvaraRadera
 3. I onsdags missförstod jag dina komentarer... Jag tänkte att ska jag inte får testa... Även om du sa inte det direkt till mig.
  Jag gärna att var alltid din elev...
  Jag hela tiden är stölt att ha sådan lärare som dig.
  Karin du gör allt dina rätt att vi var nöjda och glada. Du är bäst lärare ...Du är faktisk engagera.
  Och gav till alla oss motvationer
  Och det är du som har poverkat till alla elever att utveckla...
  Vi hela tiden uppskattar dig och dina arbete .
  Jag var nöjd att var kvar och prakticera mer på pedagoggruppen att bli bättre på språket och gramatik. Men tyvär en sak som poverkar till mig , att de som fick göra test var olika olika ... Och dem var inte lika och alla hade olika bedömning från olika läraren ..
  T.ex Finns många som hade lång tid pluggat i SFI och dem borde sluta , även om de är inte klara sig på språket.
  Och denna elever har närmare möjlighet att få jobb och syssla i svensk samhället. Eftersom många myndigheter behöver bara D betyget för anställa personaler.
  Myndigheter eller organisationer eller företager eller några utbildningar som man vill börja studera på märker inte de på sitt språket utan bara betyget deträcker.
  Och denna elever blir tvungen att lära sig snabb och räcker sig på samma nivå som andra har.
  Men i SFI tyvär finns inte kontroler och elever har inte ansvar för sitt uppgifter . Eftersom ingen som ska förlura om göra sina uppgifter eller inte ...
  Viktigt att bara slåssar på tider och komunen ersättar de. Det är lite smaka bitter för andra elever som får inte ersättning.
  Jag gärna att jag stiger på rätt plats utan fusk och felaktig .
  Jag be om ursäk.

  SvaraRadera