tisdag 27 mars 2012

Dagen idag - tisdag

Vi startade dagen med en diktamen om rekryteringsmässan som är på torsdag. Sedan pratade vi om en mängd olika ord som betyder ungefär hus. Efter rasten pratade vi om påsklov och när vi är lediga. Därefter läste vi om praktikplatsuppgiften som handlar om att beskriva praktikplatsen. Vi tittade på en bild på St. Olofsskolan och alla skrev meningar som beskrev skolan.

Här kommer lite exempel på meningar som gruppen skrev:
Var ligger skolan?
Skolan ligger i centrum på Skolgatan 7. Den ligger ca 10 minuter från stadsbiblioteket. Framför skolan ligger St. Olai kyrkan. Skolan ligger nära arbetsförmedlingen och vägledningscentrum. Det tar ca 15 minuter för mig att åka till skolan.

Hur ser skolan ut?
Den här skolan har rött tegel och vitt runt fönstren. Min skola är gammal, den byggdes 1908. Det finns 4 våningar. På framsidan finns det tre ytterdörrar och på baksidan finns det två. På det svarta plåttaket står det en flaggstång. Skolan är larmad.

Hur ser det ut runt skolan?
Runt skolan finns det många höghus. I området finns det många affärer, frisörer, restauranger och en kyrka. Bakom skolan finns det en personalparkering. Framför skolan finns det en större parkering.

Vi hann inte skriva tillsammans om hur skolan ser ut inuti eller vad ni tycker om skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar