måndag 11 mars 2013

Vecka 11

På tisdag kl.13 kan du som snart ska börja studera på SVA på Källvind gå till 301 för att få mer information om kurserna. Ni som skrev D test tycker jag ska gå dit, ni andra kan vänta för det blir en information till i maj.

Här kommer några länkar till olika hemsidor där du kan hitta mycket information och många övningar som handlar om olyckor och sjukdom:

SOS alarm 
Här kan du läsa och lyssna på dialoger mellan personer som behöver hjälp och personal på SOS alarm. Du kan också titta på tre korta filmer där du får se och höra hur personalen tar emot samtal vid t.ex. en olycka eller sjukdom. Det finns också korta texter med frågor som du kan läsa.

1177 Sjukvårdsupplysningen
Här kan du få mycket information och svar på frågor som du har när det gäller sjukdomar. Du kan även ringa 1177 om du är osäker på vad du ska göra om du eller någon anhörig är sjuk.

Barnavdelningen
På 1177 finns även en speciell sida för barn. Där finns korta tecknade filmer för barn som t.ex.ska göra en undersökning. Barnen kan titta på filmerna för att få veta vad som ska hända så att de inte ska vara så oroliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar